FANUCOVA i *ASAFAN han mostrat el seu desacord quant a l’equiparació de drets entre famílies nombroses i famílies monoparentals reclamant una regulació específica per a les monoparentals.
Des de *FANUCOVA i *ASAFAN considerem que equipar-nos tots dos col·lectius suposa desvirtuar el concepte de ‘nombrosa’, que es basa en el nombre de fills i no en altres circumstàncies especials.
Aquest anunci ve com a resposta a la proposta del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant el qual ha presentat una declaració institucional al ple d’octubre per a impulsar polítiques municipals que reconeguen a les famílies monoparentals i equiparen els seus drets als de les famílies nombroses.
Davant això la postura tant de *FANUCOVA com de *ASAFAN és molt clara: “volem que es reconeguen i s’estudien mesures que ajuden al col·lectiu de monoparentals, però considerem que la realitat i necessitat d’aquestes llars és diferent i per això requereixen d’una regulació específica” ha explicat M. Ángeles *Fabrí, presidenta de *FANUCOVA.
“*Somo tan diferents com que ‘les nombroses’ ens caracteritzem per l’elevat nombre de membres i ‘les monoparentals’ precisament per la falta d’un progenitor” ha explicat la presidenta de *FANUCOVA, M. *Fabrí.
*Fabrí ha volgut ressaltar que “justament en les famílies monoparentals les cal també són nombroses (un 9%, segons l’últim estudi d’aquesta entitat), però ho són perquè tenen 3 o més fills, no perquè són monoparentals. Són dues circumstàncies diferents i en aqueix cas, haurien de poder accedir als beneficis o ajudes pròpies de totes dues condicions, seria el just, perquè si una família monoparental necessita ajudes una monoparental nombrosa moltes més”
]]>